40 Chancery Lane

London

40 Chancery Lane is an award-winning development with a publicly accessible landscaped rear courtyard. This acts as a lung of green space helping offset the surrounding claustrophobic urban environment.

Project40 Chancery Lane
LocationDerwent London
ClientJ&L Gibbons
Contractor:ISG
Sector:Public Realm
Design / ProductBoxer Bench
Design / ProductStapel Planter Tub
Photography:Logic
Project Details Project Intro

The courtyard needed to integrate with an existing 19th Century building and preserve the historic street pattern of narrow passages leading to open spaces. 

The client wanted a series of durable hardwood benches and planters to be used in this courtyard space.  They envisioned a contemporary design aesthetic with a thinner profile of timbers and a painted finish.  This presented a unique set of challenges to us due to the natural breathing and moving of the timbers.  Over time, this would have caused unsightly cracks in the paintwork.  However, we were able to overcome this by sourcing a special paint with unique properties.

Products Used

Planters from the Stapel collection and seating from the Boxer collection were used because they allowed the flexibility to be built as modular sections so multiple configurations could be used. Specifically, this allowed us to build the ‘barcode’ timber profiles of the seating.

Logic Manufactured Bespoke, Telford Rd, Middlesbrough, TS3 8BL

© 2020 Logic Manufactured Bespoke | Privacy Policy

Web Design by InnerCityDigital