Oxhey Activity Park

Watford, London

Oxhey Park is a unique example of a purpose-built activity park, purpose built to attract wheeled sports with sections for BMXing, skateboards and scooters. Timber seating and planters were installed for the site to fit in with its natural environment of the River Colne valley.

ProjectOxhey Activity Park
LocationWatford, London
ClientWatford Borough Council
Landscape Architect:Southern Green Architects
Main Contractor:Borras Construction
Sector:Public Realm
Design / ProductErban Raised Planter Edge
Design / ProductPlateu Bench & Seating
Design / ProductBespoke Furniture & Signage
Photography:Paul Scott - frontelevation.co.uk
Project Details Project Intro

The park, located in Watford and designed by Southern Green, caters for all types of wheeled sports/boards and to maximise participation of all ages, genders and abilities.

Also, the regeneration features a café, outdoor landscaping features, adventure play facilities set within a riverside landscape.  Logic worked on the landscaping elements, which featured benches, raised planter edging and picnic tables.  The aim was to create multipurpose spaces to provide sitting areas for park users. Also, the project team wanted to help integrate the large areas of skate park concrete into the surrounding landscape.

There are some highly bespoke elements throughout the project.  One product we think particularly impressive is the powder coated steel seating cubes. Each cube has feature lettering laser cut in the steel spelling out ‘Oxhey Park’.

Products Used

Numerous bespoke planter and seating elements were present through the project.  There were straight and curved Modal benches displaying the versatility of the design.  The timber sections were made from durable, EUTR compliant Opepe hardwood and the seat bases were made from weathering steel.  Sculpture-like planter edge terraces were another interesting feature – curved sections of Erban planter edge tapering down to 100mm at the extremities of the curves.  Plateu integrated seating sat on the centre sections of the planter edge.

Logic Manufactured Bespoke, Pennine House, Hurricane Court, Stockton-on-Tees, TS18 3TL

Policies available upon request.

© 2020 Logic Manufactured Bespoke | Privacy Policy | Terms & Conditions

Web Design by InnerCityDigital