The Lanarkshire Beatson – NHS

Airdrie

The Lanarkshire Beatson is a radiotherapy centre near Glasgow with the ability to treat 80 outpatients per day.

ProjectThe Lanarkshire Beatson - NHS
LocationAirdrie
ClientLaing O’Rourke for The Beatson Cancer Charity
Landscape Architect:Hirst Landscape Architects
Contractor:Laing O’Rourke
Sector:Healthcare
Design / ProductUnion Seating
Photography:Logic
Project Details Project Intro

The £22m healthcare centre is a satellite facility for the more well-known Glasgow West of Scotland Cancer Centre.

A key feature of the project was a secure landscaped courtyard to provide a peaceful, green enclave for patients and staff.  The request was passed from the client through the landscape architect to us for discrete seating along the course of a themed riverbed.  Even when viewed from the inside, the courtyard adds to the overall ambience of the project thanks to the varied palette of hard and soft landscaping features. 

The client wanted a human scale design, therefore making smaller benches and seating perfect.  The Union collection suited itself very well to the brief, therefore it was used as the base design for the outdoor furniture throughout the project.

Products Used

Seating, Benches and Picnic Sets from the Union collection were used because they work well with what the client was wanting to achieve. We used our timber working expertise to work some of the benches into curved sections, which worked very well within small enclaves hidden by shrubbery.

Logic Manufactured Bespoke, Telford Rd, Middlesbrough, TS3 8BL

© 2020 Logic Manufactured Bespoke | Privacy Policy | Terms & Conditions

Web Design by InnerCityDigital