Latymer Upper

London

The old central courtyard at Latymer Upper School was simply an area of bare unsightly tarmac. Logic were part of the team that have transformed this space.

ProjectLatymer Upper School
LocationHammersmith, London
ClientLatymer Upper School
Landscape Architect:Macgregor Smith Landscape Architects
Main Contractor:Willerby Landscapes
Sector:Education
Design / ProductBoxer Seating
Design / ProductStapel Raised Planter Edge
Photography:Jonny Bohane
Project Details Project Intro

Central to the Latymer Upper School project was the clients wish to use natural materials, plant life and timber, for a positive environmental impact and to help improve the mental health of everyone using the area.

Also, the need to control litter in the area was a concern.  If furniture is poorly designed, litter and leaves can quickly collect in the underside of seating which is hard to remove, looks bad, and more importantly, can become a fire risk. Therefore, to nullify this challenge we designed and manufactured a module seating system named the Boxer.

Products Used

The landscape architects wanted to design and incorporate a wide range of physical features with unique shapes to aid circulation through the space.  Perfect for this application the Boxer seating and Stapel planter collection both offered the required flexibility thanks to their modular design.  Furthermore, they enhanced the overall aesthetic of the project, with the Bronze Pinto finish contrasting nicely with the historic brickwork of the buildings and the timber coated planters helping fulfil the natural materials brief.

Logic Manufactured Bespoke, Telford Rd, Middlesbrough, TS3 8BL

© 2020 Logic Manufactured Bespoke | Privacy Policy | Terms & Conditions

Web Design by InnerCityDigital